CFH Newsletter – 1.6. edition

Arvon Herttoniemen ristiinkuntoilijat! Tällä kertaa toimitamme uutta infoa nettisivun muodossa, koska halusimme laittaa ennen varsinaisia uutisia alkuun pienen historiikin CFH:n historian isoista muutoksista. Mennään siis suoraan ja palataan vuoteen 2013…

Crossfit Herttoniemen ensimmäinen on ramp alkoi aprillipäivänä 2013. Silloinen sijainti oli pienessä liikekiinteistössä Herttoniemen Shellin vieressä Linnanrakentajantiellä.

Painojen tiputtelu oli kiellettyä vieressä sijaitsevan naistenvaate outlet-myymälän takia (vaatteet tippuivat rekiltä lattialle) ja talvella treenitilasta käytännössä tippui puolet pois, koska kiinteistön päädyssä oleva lastauslaituri (alla kuvassa) jäi lumen peittoon.  Neliöitä oli käytössä pikkaisen päälle 150 ja tästä lohkaistiin vielä pois molemmat pukuhuoneet.

Ensimmäisessä osoitteessa ei ollut myöskään käytössä rigiä, vaan liikuteltavia Roguen kyykkytelineitä muutamat kappaleet. Jotka ovat muuten vieläkin tällä hetkellä ovat käytössä salilla.

Tässä kyseisessä osoitteessa ehdittiin vaikuttaa hieman alle vuosi, kunnes koitti ensimmäinen Crossfit Herttoniemen isoista muutoksista: Muutto uusiin tiloihin.

Uudet tilat sijaitsivat kivenheiton päässä Laivalahdenkadulla ja olivat vanhoihin tiloihin nähden ”ruhtinaallisen” isot.

Uuteen osoitteeseen tilatun rigin pystyttämisen jälkeen salilla oli vielä tyhjää tilaa reilusti ja tässä osoitteessa Crossfit Herttoniemi viettikin melkein neljä seuraavaa vuottansa. Näiden vuosien aikana tapahtui myös seuraava iso muutos, kun Crossfit Porin ohjelmoinnista luovuttiin ja Imperiumissa alettiin seuraamaan omaa ohjelmointia.

Laivalahdenkadun osoitteessa oli huonot puolensa. Alakerrassa sijaitsi ”yritysrypäs”, jonka väki vuosien aikana tuli tutuksi harrastuksien takia, joihin lukeutui muun muassa puukkohippaa rappukäytävässä.

Neljän vuoden jälkeen koitti seuraava iso muutos Crossfit Herttoniemen historiassa: Toinen muutto. Uudeksi paikaksi oli valikoitunut Levytie 6D:stä löydetty vanha Metso Automationin venttiilitehdas. Tilan määrä hyppäsi muuton myötä nelinumeroiseen lukemaan ja silmät meinasivat pyörähtää ympäri, kun monet näkivät ensimmäisen kerran näkivät tilan määrän.

Nyt CFH:lla on edessä seuraava iso muutos, kyse ei ole ole kuitenkaan muutto uusiin tiloihin, vaan 1.6. päivämäärälta alkavat uudet tuulet.

1.6. muutos #1 – Oma ohjelmointi

1.6. alkaen CFH:lla aletaan toteuttamaan vain Herttoniemelle tehtyä ohjelmointia. Tämä on asia mitä on vuosien varrella muutamia kertoja mietitty, mutta ei lähdetty kuitenkaan toteuttamaan. Koronatalven aikana tuli oma ohjelmointi taas puheeksi ja maaliskuun alussa pieni työryhmä kokoontui pohtimaan sitä millaista CFH:n oma ohjelmointi voisi olla.

Nopeasti olikin selvillä, että jatkossa ohjelmointiin halutaan muutamia rakenteellisia muutoksia, niistä tärkeimpinä nämä tässä alla:

Hyvässä kunnossa ympäri vuoden – emme toteuta vuoden treenejä seuraten vuosikelloa, vaan treeniä jaotellaan 2-4kk sykleihin jotka sisältävät erilaisia progressioita – jotta nähdään eri osa-alueilla selkeämpää kehitystä. Syklin alussa kerrotaan tulevasta jaksosta ja sen tavoitteista.

3+1 – Nyt CFH:lla on käytetty kiinteitä treenipäiviä, ti/ke/to ja la/su, jolloin maanantai ja perjantai ovat olleet lepopäiviä. 1.6. alkaen me siirrymme 3+1 sykliin, mikä käytännössä tarkoittaa, että kun 1.6. on tiistai, niin treenipäiviä on ti/ke/to, joiden jälkeen perjantai on lepopäivä ja sen jälkeen treenipäiviä on seuraavat la/su/ma ja tiistai on lepopäivä jne jne. Treenit menevät siis 1.6. alkaen 3+1 syklillä eteenpäin.

Lepopäivät muuttuvat myös toisenlaisiksi. Enää ei tunneilla tehdä edellisten päivien menneitä treenejä, vaan niitä voi tehdä omatoimipuolella jos haluaa tehdä jonkun välistä jääneen treenin ja lepopäivien ohjatut tunnit sisältävät kaikille tärkeää peruskuntoharjoittelua, sekä vaihtelevasti liikkuvuus ja tukilihasharjoittelua

Kevyet viikot – Yhtä tärkeätä kuin mitä on treenata monipuolisesti ja haastaa itseään, on myös se, että osaa nostaa jalkaa myös pois kaasulta aika ajoin. Jatkossa CFH:n ohjelmointimme tulee sisältämään kevennettyjä jaksoja, jolloin tarkoituksella lasketaan treenin volyymia alas, jotta ruumis ehtii palautua seuraavia koitoksia varten.

1.6. muutos #2 – CFH itsenäistyy

1.6.2021 alkaen CrossFit Herttoniemi on itsenäisesti toimiva sali, eli salilla treenaavat vain CFH:n jäsenet. Tämä tarkoittaa, ettei Herttoniemen sali ole enää 10K:n tai CrossFit Espoon varsinaisten asiakkaiden vapaassa käytössä ilman erillistä maksua (esim. drop-in). Yhtä lailla ovi pysyy kiinni myös toiseen suuntaan eli Herttoniemen asiakkaat eivät voi maksutta harjoitella enää 10K:n tai Espoon saleilla. Tällä ratkaisulla haluamme taata tuntien rajoitetut harjoituspaikat sekä omatoimialueen salien varsinaisille asiakkaille.

1.6. muutos #3 – Taukojen säännöt jatkossa

1.6.2021 alkaen ei 1kk laskutusvälin jäsenyyttä ole mahdollista tauottaa kuten ennen. Kesäkuusta alkaen onnistuu em. jäsenyyden tauotus vähintään kahden viikon yhtäjaksoiseksi ajaksi vain sairaustapauksissa lääkärintodistusta vastaan.

3kk, 6kk ja 12kk jäsenyyden voi tauottaa vähintään kahden viikon yhtäjaksoiseksi ajaksi. Tauosta on aina ilmoitettava etukäteen sähköpostilla osoitteeseen info@crossfitherttoniemi.com.

Kokonainen kuukausi/kuukaudet kirjataan aina automaattisesti maksetun jäsenyyden jatkoksi. Alle kuukauden tauko kirjataan asiakkaan tietoihin ylös ja hyvitetään asiakkaan erillisestä pyynnöstä laskutuksen loputtua treeniaikana tai vähennyksenä seuraavassa laskussa.

Kesän poikkeusaikataulut

Aamu seitsemän wodit
1.6. – 24.6. tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin
29.6. – 1.8. vain tiistaisin ja torstaisin

Ilta seitsemän wodit
29.6. – 1.8. vain maanantaisin ja keskiviikkoisin

Juhannuksen aukiolo:
Pe 25.6 vain klo 10 ja 11 wodit (Hidalgo)
26.-27.6 ei ole ohjattuja tunteja.

NBT 5.6. alkaen kesäaikataulussa klo 10.00 – 12.00 (20 osallistujaa)
Huom! NBT:tä ei ole 26.6. eikä 3.7:ttä.

Voimistelu kesäkuussa 19-20 (18 osallistujaa) ja tauolla heinäkuun.

Painonnostotunnit ovat tauolla 1.6-15.8.

Näillä eväillä lähdemme kohti kesää. Hyviä treenejä kaikille!

Terveisin,
CFH Crew